Què t'ofereixo

A banda de la mateixa cerimònia, que inclou els parlaments, la música o la projecció d’un audiovisual personalitzat, la meva tasca segueix més enllà.

L’orientació emocional, l’orientació de suport en l’acompanyament del dol i l’assessorament en aspectes tant logístics com administratius i financers són també part de la meva feina.

Et puc ajudar en

Un mestre de cerimònies

És important que aquest ritus de comiat sigui dirigit i gestionat per un mestre de cerimònies expert, que organitzi els passos que cal seguir per evitar el desemparament de la família en un moment tan determinant.

A la mort no se l’espera mai i la falta de planificació d’aquest moment pot generar un problema.

Agraïments neix de la necessitat tant de l’acompanyament en un moment que ningú ens ha ensenyat a preveure com de la necessitat d’un ritual alternatiu a l’existent.

Emparar la família
en un moment difícil

Un adéu adequat

Per què és important?

Totes les civilitzacions tenen rituals de comiat, festes que signifiquen un pas més enllà i que ajuden la família i la comunitat a evolucionar emocionalment.

En la litúrgia de comiat, la família s’uneix per recordar el difunt i, en aquest homenatge, construeix una festa en memòria seva, en què l’ésser estimat és el protagonista.

El ritual del dol es construeix en bona part en funció de l’últim adéu. Un adéu adequat, “tal com a ell li hauria agradat”, és la nostra manera de retre l’últim homenatge a aquella persona que se’n va.

El ritual és clau per a la família, en tant que fa partícip del seu dolor l’entorn proper i construeix comunitat en un moment en què pot trobar-se desemparada.

Un adéu adequat és, doncs,
un agraïment a la vida.

Experiències

En aquest apartat podeu veure algunes de les cerimònies de comiat organitzades per Agraïments. Treballem sempre en col·laboració amb la família per deslliurar-la de tots els tràmits, tant logístics com administratius, perquè pugui dedicar el seu temps plenament a acomiadar-se del seu familiar.